Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ГПУ: Тимошенко за власним бажанням просиділа на допиті 11 годин

Генеральна прокуратура (ГПУ) надала незалежному журналісту відеозапис, яким підтверджено, що 30 грудня слідчий пропонував лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко залишити Головне слідче управління, але вона відмовилася і продовжувала перебувати у приміщенні відомства впродовж 11 годин.

Про це йдеться у відповіді на журналістський запит незалежного журналіста Віктора Міняйла на ім’я генерального прокурора Віктора Пшонки.

За словами джерела в ГПУ, Міняйло звернувся до генпрокурора за дорученням деяких інших своїх колег з вимогою надати документальні підтвердження того, що Тимошенко за власним бажанням перебувала на допиті в Генпрокуратурі упродовж 11 годин.

"До письмової відповіді на цей журналістський запит Генеральна прокуратура додала копію відеозапису допиту, з якого видно, що слідчий справді пропонував Тимошенко залишити приміщення Генпрокуратури, але вона відмовилася і сказала, що хоче залишитися і ознайомитися із справою", - повідомило джерело.

Нагадаємо, 30 грудня Тимошенко майже 12 годин провела у Генеральній прокуратурі, куди її викликали на допит у рамках кримінальної справи про нецільове використання бюджетних коштів.

Після допиту глава "Батьківщини" заявила, що Генпрокуратура застосовувала проти неї тортури, тримаючи її на допиті без жодної перерви та відпочинку, без води та їжі.

У ГПУ спростували заяву екс-прем'єра і заявили, що допит тривав близько двох годин – решту часу Тимошенко вивчала порушену проти неї справу, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ