Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ГПУ вимагає від Тимошенко щоденного ознайомлення зі справою

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що слідчі Генеральної прокуратури в порушення закону вимагають від неї щоденного, з ранку до вечора, ознайомлення з матеріалами порушеної проти неї кримінальної справи.

"Сьогодні, незважаючи на те, що нібито слідчі дії завершені, мені пред'явили повністю незаконну постанову, яка зобов'язує мене кожен день з десятої ранку до сімнадцятої вечора знайомитися з матеріалами кримінальної справи", - сказала Юлія Тимошенко після відвідування Головного управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ, повідомляє її персональний сайт.

Лідер партії "Батьківщина" вважає такі дії слідчих незаконними.

"Жодним законом, Кримінально-процесуальним кодексом, будь-яким іншим законом не передбачено таке знущання. Це говорить про те, що вони просто хочуть обмежити мою можливість працювати, обмежити мою можливість спілкуватися з людьми, обмежувати всі мої кроки, які пов'язані на посилення нашої політичної роботи", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко переконана, що таким чином слідчі напряму виконують вказівки президента Віктора Януковича.

"Президенту України мусить бути соромно за те, що він робить. Тому що людина, яка є Президентом держави, не має права так брутально примушувати слідчих порушувати закон. Я розумію, що це вказівки діючого президента, і він таким чином хоче просто унеможливити мою роботу. Але я хочу сказати Януковичу: йому нічого не допоможе", - додала екс-прем'єр.

"Я думаю, що ми порадимося з адвокатами, і ми будемо робити все для того, щоб мати можливість працювати, дійсно спілкуватися з людьми і здійснювати свою політичну діяльність. Ми будемо думати, як реагувати на такі незаконні дії Генеральної прокуратури", - зазначила Юлія Тимошенко.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ