Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ завела справу на доньку Онопенка

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо молодшої дочки Василя Онопенка - Ірини Онопенко.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на постанову про порушення справи.

Повідомляється, що 1 лютого в ГПУ звернувся громадянин Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.

Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку "для вирішення якогось питання".

"Таким чином, в діях Котлярова і Онопенко вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах")", - цитує документ видання.

Вчинення зазначеного злочину підтверджується заявою пана Ксьонзенка, а також копіями договорів позики та розписок.

У виданні припускають, що людиною, який позичав великі суми і чиї ініціали відповідають ініціалами громадянина, який звернувся із заявою до ГПУ, може виявитися Валерій Петрович Ксьонзенко, власник Банку регіонального розвитку (з 3 грудня 2009 року установа знаходиться у стадії ліквідації).

У свою чергу голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що він знає "тільки те, що є договір позики і в Печерському суді є позов про повернення позики, але це звичайні цивільно-правові відносини".

Він підкреслив, що не має відношення до грошей, які нібито були позичені для нього.

"Я тільки сьогодні дізнався, що вона зайняла у когось гроші, але це звичайне справа, коли бізнесмени один у одного займають на певних умовах. Моя дочка повнолітня, живе самостійно, займається бізнесом худо бідно, і якщо вона у когось позичила гроші і з якихось обставин не повернула, то, звичайно, потрібно повертати", - заявив Онопенко.

"А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене", - вважає голова Верховного суду.

Він не захотів уточнити, кого підозрює у здійсненні тиску: "Не хочу гадати на кавовій гущі".

Як відомо, у грудні 2010 року був затриманий колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, чоловік другої дочки пана Онопенка, Лади Онопенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ