Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грач: Симоненко і Мартинюк жирують за рахунок пограбованого народу

Колишній голова Кримського обкому Компартії Леонід Грач обурений тим, що комуністи Петро Симоненко і Адам Мартинюк живуть на держдачах. Про це він сказав в інтерв'ю Обкому.

За словами Грача, Симоненко і Мартинюк живуть на державних дачах у Кончі-Заспі.

"Мартинюк живе як віце-спікер парламенту, а Симоненко - як керівник фракції. Але мене ж хвилює не юридична сторона питання, а морально-етична, ідеологічна. Що це за комуністи, які, по суті, за рахунок пограбованого народу жирують?!" , - обурився він.

При цьому Грач заявив, що Леонід Кучма свого часу пропонував дати йому держдачу, але він відмовився.

Він також розповів, що на дачі в Кончі-Заспі живе не сам Симоненко, а його колишня дружина.

"Так, але на цій держдачі живе його колишня дружина. І виходить так: стару дружину я залишу на держдачі за рахунок держбюджету, щоб тільки вона мовчала, а молоду задовольняю маєтком під Києвом з ділянкою землі понад 1 га", - заявив Грач.

Крім того, Грач стверджує, що на прохання Симоненка нещодавно з ефіру ТРК "Київ" зняли черговий випуск програми "Політична кухня", гостем якої він був.

"...У кулуарах намагалися пояснювати, що ніби прес-служба Симоненка вийшла на керівництво телеканалу і переконала його, що цю програму ставити не можна. Але я не хлопчик і розумію, що прес-служба для телеканалу взагалі-то - ніхто", - сказав він.

"А особисто я припускаю, що Петро Миколайович дізнався про цю програму (тим більше, що вона була здана мало не 28 грудня) і переглянув її. Звичайно, він був дуже стурбований моєю появою. І я дуже добре розумію, що нинішній голова Київської міської адміністрації Попов дуже розраховує на те, що йому у майбутній перемозі за крісло мера допоможуть, у тому числі, і голоси Петра Миколайовича. А у Петра Миколайовича тут у Києві як кіт наплакав", - додав Грач.

Він зазначив, що в цій передачі він критикує Симоненка, але "ще не настільки жорстко, наскільки він заслуговує".

"Я всього-навсього сказав про те, що не можна брати у грабіжників (в даному випадку донецьких олігархів) гроші, вкрадені у народу, і обманювати цей народ. А, по-друге, сказав я, треба жити по совісті і по честі. Не можна кричати, що ти такий ось борець (і в тому числі не проголосував за бюджет) - і при цьому разом з однопартійцем Адамом Мартинюком користуватися за рахунок держбюджету державними дачами в Кончі-Заспі", - заявив Грач.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ