Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гральний бізнес перенесуть на місце Грибовицького сміттєзвалища

Львівська міська рада планує винести весь гральний бізнес за межі міста до Грибовицького сміттєзвалища – про це сьогодні розповів начальник управління промисловості та підприємництва Львівської міськради Микола Шморгай.
„Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища обійдеться місту приблизно в 5 млн грн і лише тоді на цьому місці можна буде посадити квітучий сад. Там поруч можна зробити відпочинкову зону з готельним комплексом і гральним бізнесом. Ми можемо провести туди трамвайну колію, і люди матимуть де відпочивати, також вирішиться проблема перенасичення гральним бізнесом міста і підніметься ціна на землю, що буде вигідно для мешканців Грибович, однак це лише на рівні ідеї. З реальних кроків, які ми плануємо зробити щодо введення в правове русло грального бізнесу, є документ, розроблений управлінням промисловомсті та підприємництва та юридичним управлінням ЛМР щодо обмеження розташування об’єктів грального бізнесу в житлових будинках та створення особливих ліцензійних умов для Львівської області. Зараз цей документ знаходиться на підписі в ЛОДА, і якщо Петро Олійник його підпише, то Львівщина отримає спеціальний статус з певними правилами для ведення грального бізнесу”, – зазначив Микола Шморгай. При цьому він зазначив, що ціна патенту не зазнає змін.
Станом на 1 грудня у Львові припинено діяльність 180 об’єктів грального бізнесу, в яких було розміщено 457 гральних автоматів. Як стверджує Микола Шморгай, це зовсім не позначилось на надходженнях до бюджету. Зокрема, у 2005 році від об’єктів грального бізнесу надійшло близько 20 млн грн, а за 9 місяців 2006 року – 24 млн грн. «На сьогодні динаміка надходжень від грального бізнесу навіть покращилась, і 98% підприємців, які працюють у цій сфері, вийшли з тіні», – сказав Микола Шморгай.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ