Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гран Прі Австралії: Феттель виграв першу гонку сезону

Себастьян Феттель здобув першу перемогу в неочікуваній боротьбі Ferrari та Mercedes, - ua.motorsport.com

Старт гонки почався з відкладеної стартової процедури і гонщики були змушені проїхати додаткове коло.

Проте на старт не виїхав Даніель Ріккардо, для якого домашня гонка стала гірким розчаруванням. Після вильоту у кваліфікації, йому замінили коробки передач, але вона зупинила болід на прогрівочному колі. Австралієць був змушений стартувати з боксів, проте команді вдалося завести машину лише після двох кіл гонки. Але у підсумку Даніель зупинився на трасі.

Однак, повернемося на початок. Після того як стартові вогні згасли, змін у першій п’ятірці не сталося. Льюіс Хемілтон з легкістю зберіг своє місце, а Валттері Боттас намагався атакувати Кімі Райкконена. Цього разу фіни повели себе спокійно та зберегли позиції.

Єдині зміни відбулися трохи позаду. Феліпе Масса обійшов Ромена Грожана, в той час як в кінці пелотону зіткнулись Кевін Магнуссен та Маркус Ерікссон.

Цього року дирекція гонки дає більше свободи гонщикам, тому стартовий інцидент Магнуссена та Ерікссона був залишений без розгляду.

Інших значних подій на трасі не відбувалось. Хемілтон довго не міг відірватися від Феттеля і на 17 колі команда закликала Льюіса до боксів за шинами Soft. Феттель, не відчуваючи проблем зі своїми кваліфікаційними Ultrasoft, залишився на трасі, аби підрізати британця.

Можливо, команда Mercedes розраховувала на тактику двох піт-стопів Ferrari, тому з легкістю залишила німця лідером на трасі.

Проте Хемілтон застряг за Ферстапеном і це дозволило Феттелю безболісно провести піт-стоп та виїхати попереду пари Ферстаппен-Хемілтон.

Далі Феттель лише продовжив відриватися і, хто б міг повірити, збільшував відрив від Mercedes. В той час як, Боттас почав наближатися до Хемілтона.

Райкконен не зміг підтримувати темп першої трійки, і скоро опинився під натиском Макса Ферстаппена, який підтримував темп лідерів. У підсумку нідерландець був змушений відступити, адже йому не вистачало зчеплення та швидкості.

Інші боліди відстали більше ніж на коло.

Феліпе Масса провів свою гонку, адже відстав від попереднього боліду на 50 секунд, але й машини за ним були у 30 секундах.

А вже за останні залікові місця була битва між пілотами Force India та Toro Rosso, у плани яких намагався втрутитися Фернандо Алонсо, але був змушений зупинитися в боксах.

Завдяки мінімуму піт-стопів ми не побачили різноманіття стратегій, а гонщики фінішували майже у тому порядку, що опинилися після першої хвилі зупинок.

Для Себастьяна Феттеля це перша перемога після Гран Прі Сінгапуру 2015 року.

ua.motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ