Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гран Прі Монако: Райкконен на мить випередив Феттеля і взяв поул

Кімі Райкконен та Себастьян Феттель принесли Ferrari ще один перший ряд на стартовій решітці, а Льюіс Хемілтон провалив кваліфікацію, - motorsport.com.

Невдача Окона у Q1

У першому сегменті кваліфікації фаворити не дуже поспішали та проїхали "безпечні" кола, які дозволили їм без проблем потрапити до Q2. Найкращим на цьому відрізку був Макс Ферстаппен, але його час був гірший за результат Себастьяна Феттеля на третій практиці - лише 1.13,078.

Боротьбу за потрапляння до Топ-15 повністю програли пілоти Sauber - Паскаль Верляйн та Маркус Ерікссон опинилися на останніх двох місцях протоколу без особливих шансів на щось більше. Компанію їм склали Ленс Стролл та Джоліон Палмер - вони були значно повільнішими за своїх напарників по команді.

А ось на нещасливому 16-му місці опинився Естебан Окон. Механіки Force India відновили йому болід після аварії на третій практиці: у француза була пристойна швидкість, але трафік на останньому секторі перекреслив всі його сподівання на потрапляння до Q2 - в останню мить його вибив Ромен Грожан.

Хемілтон повз Q3

У другій частині кваліфікації пілоти по-справжньому увімкнули швидкості, результатом чого став новий рекорд кола. Його автором став Кімі Райкконен - 1.12,231. Фінський пілот випередив Феттеля на дві десятих секунди.

Ферстаппен, Боттас та Ріккардо так само впевнено пройшли до третього сегменту, а ось у Льюіса Хемілтона виникли проблеми. Спершу йому не вистачало зчеплення з трасою, потім завадив трафік, а у останній спробі прямо перед ним у аварію потрапив Стоффель Вандорн. Таким чином, британець опинився лише на 14-му місці та припинив виступи у кваліфікації.

До третього сегменту, окрім Топ-5, також пройшли Грожан, Вандорн, Сайнс, Перес та Баттон. Аварія Стоффеля не дозволила багатьом завершити свої кола. Не пощастило пройти до Q3 Квяту, Хюлькенбергу, Магнуссену, Хемілтону та Массі.

Нестримний Кімі

У фінальній частині кваліфікації у першій спробі знову найкращим був Райкконен - 1.12,296. Його головні конкуренти по суті провалили цю частину, оскільки Ріккардо, Феттель та Боттас програли фіну сім десятих секунди, а Ферстаппен - вісім. Тому все вирішувалося у другій спробі.

У своїй другій спробі Райкконен ще більше покращив час - 1.12,178. У той момент на другу позицію вже вийшов Боттас, проте Феттель, Ріккардо та Ферстаппен ще були на трасі.

Феттель значно покращив свій час, але йому не вистачило лише 0,043 секунди для поулу. Ferrari взяла перший ряд, а за нею були Боттас, Ферстаппен та Ріккардо.

За відсутності Хемілтона середняки чемпіонату отримали нагоду поборотися за шосту позицію на старті. У першій спробі Перес випередив Сайнса, а інші вирішили відкласти свої кола до кінця сесії.

У другій спробі Сайнс випередив Переса, а за мексиканцем були Грожан та Баттон.

Стоффель Вандорн через аварію у другому сегменті не зміг взяти учать у Q3, тому опинився на десятому місці у протоколі кваліфікації. Але і Вандорна, і Баттона очікують штрафи.

Попередня стартова решітка з урахуванням штрафів:

MOTORSPORT NETWORK 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ