Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Граничний вік вступників до військових вузів тактичного рівня збільшено до 30 років, - Міноборони

Граничний вік вступників до військових вищих навчальних закладів тактичного рівня всіх категорій збільшено до 30 років.

Про це сьогодні, 20 березня, під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Вадим Артамощенко, інформує Цензор.НЕТ.

Офіцер зазначив, що підготовка військових фахівців здійснюється в галузі знань "Військові науки, національна безпека, безпека державного кордону" і в 22 "цивільних" галузях знань за спорідненими спеціальностями і спеціалізаціями. Це - понад 70 спеціальностей і близько 150 спеціалізацій.

"З 2019 року граничний вік вступників до вузів тактичного рівня всіх категорій збільшено до 30 років. Крім цього, надано право випускникам ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою вибирати варіант вступу як за ЗНО, так і за вступними екзаменами", - розповів Артамощенко.

Читайте також: Міносвіти підготувало для випускників інструкцію з вибору спеціальності

Також за його словами, за погодженням з Міністерством освіти і науки третій конкурсний предмет ЗНО для військових навчальних закладів збільшено з одного до 3-5 предметів на вибір закладу.

У Міноборони зазначили, що зараз у системі військової освіти функціонує 12 вищих навчальних закладів: два університети, чотири академії, п'ять військових інститутів і один факультет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ