Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Греки перетворять Сихів на земний рай: наразі шукають девелопера

Мікрорайон Сихів у Львові протягом 20 років перетворюватимуть на осередок громадського культурного життя. Займуться цим грецькі архітектори Георгій Араговітіс та Агалямі Араговітіс-Бобо, які у 2008 році перемогли у міжнародному містобудівному конкурсі з розробки архітектурно-містобудівної концепції громадського центру житлового масиву Сихів. Наразі шукатимуть головного девелопера, який буде займатися оголошенням тендерів серед фірм, які захочуть взятись за будівництво об’єктів. Про це повідомив сьогодні, 12 березня, під час прес-конференції начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко.

 

За його словами, уже в вересні почнуть пошуки девелопера. «Криза дещо зменшила кількість компаній, які б хотіли зайнятися розбудовою Сихова, та в нас є уже пропозиції від шведів, французів, австрійців, німців та греків», – зазначив Юрій Криворучко.

 

Загалом житловий масив Сихів має перетворитись на осередок громадського культурного життя. Поліфункціональний містобудівний комплекс має сформуватись у центральне ядро цього житлового масиву – для відпочинку, офісного-ділового життя району, занять спортом, прийому туристів, проведення спортивних змагань регіонального та міжнародного рівнів. Сихів має перетворитися на архітектурно виразну композицію. Для цього фірма ПП «Архітектонік» та ТзОВ «Укрконсалтгруп» розробили детальне планування території.

 

Зокрема, за словами архітектора Михайла Федика, буде проведена реконструкція ландшафту, транспортної системи,  змінять архітектурно –просторову модель.

 

Проект детального планування центру Сихова винесуть на розгляд громадськості 19 березня, а 15 березня у міській раді відбудуться громадські слухання проекту містобудівного обґрунтування розміщення Культурно-освітнього, рекреаційного центру та Гімназії на території громадського центру Сихова.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ