Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грецькі прикордонники перехопили судно з нелегальною зброєю, що прямувало з України, - ЗМІ

Грецькі прикордонники перехопили корабель під прапором Сьєрра-Леоне, який прямував з України, з великою кількістю автоматів і боєприпасів без необхідних документів, пише BBC.

Команда судна "Ноур М" (Nour M) не змогла надати жодних документів на цей вантаж, включаючи дозвіл ООН на провезення озброєння в зонах конфліктів.

Судно відпливло з України, і, судячи за попередніми результатами його обшуку, могло направлятися в Лівію, Сирію або Туреччину. Всі члени екіпажа і сам корабель заарештовано.

На борту судна, зупиненому біля острова Сімі в Егейському морі, було виявлено близько 20 тисяч автоматів Калашникова, а також інша зброя і боєприпаси. При цьому екіпаж не зміг надати документів на вантаж. На борту корабля знаходилися вибухові речовини. Як з'ясувалося в ході перевірки судна, в минулому воно вже використовувалося для перевезення наркотиків.

Судно було відбуксовано в порт острова Родос, де капітана і сімох членів команди помістили під арешт.

Куди прямувало судно, поки не встановлено. Судно могло йти у турецький порт Іскендерун, сирійський Тартус або Тріполі в Лівії. За словами представника Берегової охорони Греції, дані з супутника показали, що судно вийшло з одного з українських портів, назва якого не наводиться. "Вантажні документи судна показують, що воно прямувало в Лівії, проте його маршрут показує, що пунктом призначення могла б бути і інша країна", - сказав цей представник.

МЗС України перевіряє інформацію про затримання біля берегів Греції судна зі зброєю, яке нібито прямувало з українського порту.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ