Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ґрібаускайте закликала східних партнерів ЄС дослухатися до голосу громадян

Литовський президент Даля Ґрібаускайте, яка сьогодні бере участь у саміті «Східного партнерства», закликала східних сусідів ЄС дослухатися до голосу громадянського суспільства у вирішенні питань про реалізацію реформ.

Ґрібаускайте під час свого звернення до учасників громадянського форуму у Вільнюсі закликала партнерів до продовження реформ і до прагнення створити міцні, ефективні й злагоджені демократичні системи.

«Громадяни будують країну. Навіть більше того: країна буде міцною, тільки тоді, коли існує громадянське суспільство і тому саме громадянське суспільство повинно брати слово, коли уряди вагаються», – сказала президент Литви.

«Я закликаю країни-партнери продовжувати працювати над реформами, створити добре організовані, діючі та консолідовані демократичні системи. Я закликаю громадянські суспільства мати потужне слово, коли уряди діють безвідповідально», – наголосила Ґрібаускайте.

Сьогодні у Вільнюсі почався саміт «Східного партнерства». Україна мала підписати угоду про асоціацію з ЄС на нинішньому саміті у Вільнюсі. Однак 21 листопада український уряд своїм розпорядженням призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ