Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада російської церкви на Сихові, перейшла до ПЦУ

Як стало відомо Гал-інфо, релігійна громада УПЦ Сихівського району Львова перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ.
Фото: Дивись.інфо

Відповідні зміни до статуту громади зареєстровані розпорядженням начальника Львівської ОВА Максимом Козицьким. Документ опубліковано на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Враховуючи подані релігійними громадами документи було прийняте розпорядження зареєструвати зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» (статут і зміни до статуту зареєстровано розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.06.2001 № 617 та від 15.12.2008 № 1482 відповідно), виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Нагадаємо, будівля церкви цієї громади неодноразово ставала об'єктом провокацій РПЦ в Україні проти Православної церкви України. Нещодавно в ній відбулася чергова пожежа, в якій російські куратори одразу звинуватили вірян ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ