Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада села Положево проголосувала за перехід до Православної церкви України

Сьогодні, 18 січня, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до Православної церкви України.

На збори, які ініціювала церковна громада, приїхалиархімандрит Арсеній, настоятель Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря з п'ятьма монахами, виконуючий обов’язки старости Самійличівського старостинського округу Олександр Кусько і навіть представники поліції. Присутність монахів у храмі пояснювалася тим, що церква у селі була збудована за кошти монастиря і громади.

Священики намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату.

«Дебати на зборах були досить гострими, проте громада наполягла на своєму, - розповідає парафіянка Олена. – Ми все зробили за правилами, зібрали в селі майже 100 підписів парафіян за перехід до ПЦУ, поінформували керівництво округу. Надіємося, що завтра, на Богоявлення, в нашому храмі буде перша служба з українським священиком».

Наприкінці настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України.

Район

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ