Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада Томашіва-Любельського передала допомогу для переселенців з Донбасу

У рамках співпраці прикордонних міст Рави-Руської та Томашова-Любельського(Польща) розпочалася акція «Мир без кордонів». Громада польського міста передала гуманітарну допомогу для мирних мешканців східних областей України, де зараз відбуваються бойові дії, повідомила прес-служба Рава-Руської міської ради.

Понад тонну продуків, одягу та теплих речей, які збирали близько двох тижнів, були передані громаді Рави-Руської, яка організує його доставку на Донбас.

«Все це ми зібрали спільно з мешканцями Томашова-Любельського. Це перша частина допомоги. Здебільшого тут продукти харчування, але є одяг, ковдри, постільна білизна», - розповів бурмістр Томашова-Любельського Войцех Жуковські.

За словами бурмістра, поляки щоразу мають можливість бачити на телебаченні репортажі з Донбасу і вони розуміють потреби, які мають тамтешні жителі.

Акція була ініційована бурмістром Томашова-Любельського Войцехом Жуковським та підтримана міським головою Рави-Руської Іриною Верещук.

«Наразі маємо домовленість про передачу допомоги мешканцям Донецька, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Хочемо, аби це відбулося і у інші міста, але поки що будемо робити це там, де маємо можливість».

Ірина Верещук подякувала бурмістру Томашова-Любельського та громаді польського міста за те, що вони розуміють складність ситуації, у якій зараз опинилася частина українців.

«Ми є друзями, товаришами і братами, нам нічого ділити, ми всі – люди і повинні розуміти, що потрібно зупиняти війну. І робити це треба такими мирними акціями», - зазначила міський голова Рави-Руської, звертаючись до мешканців східних областей.

Ірина Верещук запевнила, що зробить все можливе, аби вантажі з допомогою потрапили до мирних мешканців східних областей України.

Тепер, за словами бурмістра Томашова-Любельського, громада польського міста розпочне збір другого вантажу з допомогою, який буде набагато більшим, ніж попередній. Він додав, що до акції планують долучитися й інші громади, зокрема міста Звежинця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ