Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Громадська колегія при ДПА у Львівській області пропонує внести зміни до положення про ведення касових операцій

Громадська колегія при ДПА у Львівській області пропонує внести зміни до положення про ведення касових операцій у національній  валюті в Україні. Про це йшлося на засіданні Громадської колегії при ДПА у Львівській області.
Зокрема, пропонується внести зміни до п.2.10., а саме  надати підприємствам  право зберігати у своїй касі готівку, одержану в банку для виплат, що належать до фонду оплати праці, а також пенсій, стипендій, дивідендів (доходу), до фактичної виплати, що зазначені в переданих до каси платіжних  відомостях. Зараз підприємства мають право зберігати у своїй касі готівку  понад установлений ліміт каси протягом трьох робочих днів, включаючи день одержання готівки в банку.
Пропонується внести зміни в п.2.11., а саме  дозволити видачу  готівкових коштів під звіт на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини, крім металобрухту,  на строк не більше 30 робочих днів від дня видачі готівкових коштів під звіт, а на всі інші виробничі (господарські) потреби на строк не більше 10 робочих днів, уключаючи день отримання готівкових коштів під звіт. Зараз видача готівкових коштів під звіт на закупівлю дозволяється на строк не більше 10 робочих днів від дня видачі готівкових коштів під звіт, а на всі інші виробничі (господарські) потреби на строк не більше двох робочих днів, уключаючи день отримання готівкових коштів під звіт.
Абзац 4 п.2.11.пропонують вилучити з Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, щоб  не створювати зайвих проблем та тиск на підприємства при веденні господарської діяльності.
Пропонується внести зміни, а саме: якщо  підприємством ліміт каси не встановлено (незалежно від причин такого невстановлення), то ліміт такої каси вважається  встановленим у розмірі не більше десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Зараз якщо підприємством ліміт каси не встановлено, то ліміт такої каси вважається нульовим.
Положення про ведення касових операцій у національній  валюті в Україні затверджено Постановою Правління Національного банку України   від 15 грудня 2004 р. №637.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ