Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Громадська рада при ДПАУ ще не вирішила, як покращити адміністрування ПДВ

Громадська рада при ДПАУ ще не вирішила, як покрашити адміністрування ПДВ. Про це «Гал-info» повідомив заступник голови ДПА у Львівській області Микола Князевич.
З його слів, Львівщину на позачерговому засіданні громадської колегії при ДПАУ представляє член громадської колегії при ДПА у Львівській області, гендиректор ТзОВ «Компанія Алекс» Олександр Кільдіяров. «З Олександром Кільдіяровим, який був на колегії, я сьогодні ще не спілкувався, але сьогодні відбувалось лише обговорення варіантів покращення адміністрування ПДВ, і думаю, що конкретні пропозиції громадської ради при ДПАУ будуть зроблені пізніше, лише після детального вивчення питань. ДПАУ винесла на обговорення варіанти покращення адміністрування ПДВ і громадська рада має визначити, який з них кращий, а ДПАУ, враховуючі побажання громадської ради, візьме цей варіант за пілотний», – сказав Князевич.  
Нагадаємо, що ДПА запропонувала чотири варіанти покращення адміністрування ПДВ.
Перший варіант передбачає те, що платник податків відкриває рахунок в банку для нарахування ПДВ та списання засобів ПДВ, при чому засоби можуть поступати на цей рахунок як від платника податків, так і з аналогічного рахунку контрагенту.
Другий варіант передбачає покращення адміністрування через те, що разом з платіжним дорученням банку на перечислення засобів передбачається відкрите вікно, де буде проставлена сума ПДВ, яка перечислятиметься разом з сумами платіжних доручень. Дану інформацію банк направлятиме до податкової інспекції.
Третій варіант передбачає уведення солідарної відповідальності – у випадку, якщо буде виявлено, що один з контрагентів є фіктивним, відповідати за весь ланцюг будуть всі підприємства цього ланцюжка.
  Четвертим варіантом пропонується поряд з податковою декларацією в електронному вигляді подавати реєстри податкових накладних, що дозволить скоротити кількість податкових перевірок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ