Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Громадська рада при Львівському ОУЛМГ обговорила ситуацію на ринку деревини в Україні

11 лютого, відбулося засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Обговорили ситуацію на ринку деревини в Україні та стан справ із реалізацією необробленої деревини заготівлі І кварталу 2019 року державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ.

Заступник начальника Львівського ОУЛМГ Юрій Громяк під час засідання поінформував, що загальний обсяг реалізації підприємствами управління у січні цього року знизився на 11%, порівняно з січнем минулого року. Зокрема, практично зупинена реалізація бука і прийнято рішення зупинити продаж вільхової фанерної деревини, оскільки споживачі зменшили на них ціну більш як удвічі. Також він зазначив, що реалізація дров відбувається лише на електронних торгах і зараз на них дуже низький попит – на основних торгах продали 20% виставленого обсягу, на додаткових – 15%.

Крім того, Громадська рада напрацювала лист-звернення до Верховної Ради України про недопущення підвищення розміру відрахувань для державних унітарних підприємств та їх об’єднань до держбюджету частини їх чистого прибутку (доходу), запропонованого Мінфіном. У листі також запропонували доручити провести широке експертне обговорення оптимального розміру відрахувань частини чистого прибутку державних підприємств до держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ