Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадська рада при УМВСУ проводитиме виїзди у СІЗО Львівщини

Громадська рада організовує мобільні групи, які будуть робити виїзди у 22 СІЗО Львівщини з метою виялення можливих порушень прав людини міліцією. «Якщо такі факти будуть виявлені, ми одразу доповідатимемо в управління МВС Львівської області та Міністерство внутрішніх справ України”, – зазначила сьогодні, 8 грудня, під час прес-конференції голова громадської організації „Українська асоціація „Міжнародна амністія” Наталія Дульнєва.
«10 листопада на Львівщині при УМВСУ у Львівській області була утворена громадська рада, мета якої – контроль за дотриманням прав людини у Львівській області. Цю пропозицію одразу підтримав генерал-лейтенант Віталій Максимов», – повідомила Наталія Дульнєва. За  її словами, з 10 листопада УМВСУ у Львівській області передано результати розслідувань по 7 кримінальних справах, які Віталій Максимов взяв під особистий контроль.
Акції, які допомагають відстоювати права людини, проводяться по території всієї України, і 10-11 грудня у Києві відбудеться Міжнародна конференція з питань захисту прав людини. «Ми працюємо незалежно від урядів, політичних чи релігійних уподобань, тому маємо можливість об’єктивно розглядати усі сигнали про порушення прав людини», - заявила Наталя Дульнєва. Основною причиною вчинення тортур над затриманими, за її словами, є те, що «слідчим ставиться план по розкриттю злочинів”.
 В Україні за період 2005-2006 років проти працівників міліції порушено 496 кримінальних справ, з них 47 – за перевищення службового становища і лише 4 – за вчинення тортур над затриманими. Але, за словами Наталі Дульнєвої, після заяви екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що «справи про тортури, вчинені міліцією, – справа його честі», почало надходити дуже багато звернень громадян про тортури працівників міліції під час ведення слідства.
 Проте координатор комісії Міжнародної Амністії заявляє: «Ми не міліція, ми не проводимо розслідування кримінальних справ, а лише проводимо власне розслідування на громадських засадах».
«Громадянська мережа «Опора» долучається до розслідувань кримінальних справ, вчинених у Львівській області», – повідомив активіст цієї мережі Тарас Гаталяк.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ