Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадські активісти сьогодні щедруватимуть під стінами російського Генконсульства у Львові

Сьогодні, 19 січня, на свято Йордану, Громадський комітет «Українська дія», який 16 січня оголосив про безстрокове пікетування Генерального консульства Російської Федерації у Львові, проведе під стінами консульства акцію «Чи знаєш, сусіде, що таке щедрівка?» - повідомив речник громадського комітету „Українська дія” Віктор Біщук.
Дійство розпочнеться о 15.00 год. святковою молитвою у наметовому таборі, який на знак протесту львівської громади проти газового шантажу України керівництвом Росії розташувався у скверику навпроти російського держпредставництва. Після цього молодь защедрує біля воріт консульства. Тоді активісти запросять Генконсула РФ пана Гузєєва скуштувати кутю, яку вони приготують для нього.
О 16.00 год. на сцені посеред скверика відбудеться святковий концерт та кращі номери львівських команд Галицької ліги КВН.
Як зазначив координатор ГК «Українська дія» Андрій Корнат, «цим заходом ми хочемо показати, що є демократичною нацією, у наших намірах немає нічого поганого. Ми демонструємо російській владі спілкування мовою культурної європейської нації, яка виключає елементи шантажу та підміни понять. Ми люди, які вірять у високу ідею, Бога, Україну та в себе. Тому сподіваємось, що й російська влада ще не втратила людського обличчя і повернеться у русло людських відносин на вищому державному рівні».
Станом на сьогодні в таборі пікетувальників розташовано 10 наметів, для обігріву яких привезли дрова та пічку. Кількість громадських суб’єктів ГК “Українська дія» сьогодні становить 18 членів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ