Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Громадські активісти звернулись до міжнародної спільноти щодо захисту НАБУ та САП

Сьогодні, 8 грудня, ГО «Рабів до раю не пускають» та ряд інших громадських організацій звернулись до Державного департаменту США та міжнародної спільноти щодо захисту НАБУ та САП від злочинних посягань посадовців. Про це йдеться у їх зверненні.

«Представники ГО «Рабів до раю не пускають» та інші підписанти даного звернення як активні члени громадянського суспільства не можуть стояти осторонь у ситуації, яка склалася навколо Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Вважаємо неприпустимим політичний тиск на органи, що здійснюють боротьбу з проявами корупції серед представників вищої державної влади у суспільстві», – йдеться у звернені.

Вони просять міжнародні демократичні інституції сприяти в підтримці громадським активістам та працівникам НАБУ і САП щодо можливості створення середовища, в якому діяльність усіх представників вищих органів державної влади буде відкритою і прозорою, позбавленою корупційних елементів. Також вони просять сприяти недопущенню звуження кола функціональних повноважень НАБУ та запровадження персонального тиску на директора НАБУ пана Ситника А.С. та керівника САП пана Холодницького Н.І., щоб відстояти незалежність даного органу від олігархічних провладних кланів, що мають на меті усунути від виконання посадових обов’язків непідконтрольних їм осіб.

Громадські організації направили своє звернення міжнародним демократичним інституціями, зокрема: ООН, Державний департамент США, Посольства США, Канади, Литви, Ізраїля, Данії в Україні, Міністерство закордонних справ Великої Британії, ФБР США, Зовнішню дипломатичну службу ЄС, Представництво ЄС в Україні, МВФ, Інтерпол, Європейське поліцейське відомство, а також Державного секретаря США та Спеціального представника США в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ