Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації Львова вимагатимуть, щоб депутати міськради скасувати рішення виконкому про підвищення цін на тепло.

Чотири громадські організації Львова звертатимуться до депутатів міської ради з проханням скасувати рішення виконкому про підвищення цін на тепло, — про це сьогодні, 24 жовтня, на прес-конференції повідомив голова Громадської мережі „Опора” Тарас Гаталяк. Зокрема, йдеться про Громадський форум Львова, ГМ „Опора”, Асоціацію платників податків Львівщини та Львівську спілку захисту прав громадян. Крім цього, ці ж громадські організації вимагатимуть від міського голови пояснення доцільності підняття тарифів, а в разі небажання депутатського корпусу йти на співпрацю,  обіцяють через два тижні звернутися до суду з вимогою скасування рішення виконкому про підняття тарифу як неправомірного.
Разом з тим Тарас Гаталяк наразі не знає, коли це питання виноситимуть на сесію. „Я не можу цього прогнозувати. Це все залежить від депутатів, але щоб перестрахуватися, у випадку, якщо все таки домовитися з міськими обранцями не вдасться, ми звертатимемось до окремих депутатів, зокрема Теодора Дяківа, щоб він виніс це питання на сесію як свій депутатський запит”, — пояснив Тарас Гаталяк.
Окрім звернень до міського голови та депутатського корпусу, „опорів ці” закликатимуть львів’ян прийти під стіни Ратуші і влаштувати масштабний пікет, коли це питання розглядатимуть на сесії.
Як додав же голова ”Асоціації платників податків”, депутатів ЛМР Теодор Дяків, він впевнений, що щонайменше дві найбільші фракції — „Наша Україна” та Блок Юлії Тимошенко погодяться голосувати та скасування рішення виконкому.
„Ми вели попередні розмови з членами „Нашої України” і скоже на те, що вони теж готові голосувати ствердно. Що ж стосується інших фракцій, то я не можу нічого прогнозувати. Щоправда, навіть якщо сесія цього питання вирішити не зможе, через два тижні ми подамо судовий позов і, я переконаний, виграємо суд, адже при формуванні тарифів ніхто не розрахував скільки коштує підігрів води. Поміж тим, це є 30% тарифу на теплоенергію. Отже регуляторний акт прийнятий не повною мірою, а це абсолютно неприпустимо і будь-який суд його одразу ж скасує”, — наголосив Теодор Дяків.
Нагадаємо, 20 жовтня виконком Львівської міської ради встановив двоставкові тарифи на теплоенергію та гарячу воду для населення. Так, для споживачів ЛМКП „Львівтеплоенерго” тариф на тепло становить 181,79 грн за Гк, а для ЛКП „Залізничтеплоенерго” — 183,65 грн за Гк. В тарифі закладено сто відсотків вартості теплової енергії, тобто жодних відшкодувань з боку міського бюджету не передбачено.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ