Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації пропонують створити комісію для розслідування використання бюджетних коштів, призначених на збереження історико-архітектурної спадщини Львова

Низка громадських організацій Львова для розслідування фактів численних порушень та зловживань посадовими особами міської влади, а також для притягнення цих осіб до відповідальності вимагають від Львівського міського голови Андрія Садового створити комісію з незалежних фахівців та експертів. „Ця комісія має проводити службові розслідування та подавати в прокуратуру факти нецільового використання грошей. Адже гроші, виділені на реконструкцію пам’яток Львова були використані нераціонально і принесли більше шкоди, ніж користі місту”, – сказав сьогодні під час прес-конференції голова Громадського форуму Львова Олег Мацех. За його словами, комісію має бути створено з представників усіх зацікавлених громадських організацій Львова.
„Окрім того, потрібно створити робочу групу з незалежних експертів та фахівців, щоб відкоригувати перелік об’єктів, обсягів та видів робіт для раціонального використання коштів, які ще не було використано. А це близько 50 млн грн”, – додав Президент „Фонду збереження історико-архітектурної спадщини Львова” Андрій Салюк. За його словами, об’єктів, які потребують негайного втручання не бракує: до прикладу, житлові будинки на вулицях Староєврейській 26, Федорова 2, Вірменській 32, Лисенка 5 та інші. „Також потрібно виконати реальну реконструкцію інженерних мереж на площі Ринок, адже внутрішню інженерію цих будинків ніхто не робить, тоді як під прикриттям цього проекту провадять усі роботи на площі Ринок”, – сказав Андрій Салюк.
А на майбутнє громадськість Львова пропонує міській владі створити громадську колегію для вирішення питань збереження історико-архітектурної спадщини Львова з правом участі в прийнятті рішень з цього питання.
Нагадаємо, 27 червня відбулися громадські слухання, під час яких було відзначено нераціональне та нецільове використання бюджетних коштів, призначених на збереження історико-архітектурної спадщини Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ