Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські слухання щодо будівництва на Б. Хмельницького у Львові були зірвані

фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо - Оксана Якимів
фото Гал-інфо - Оксана Якимів
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
фото Гал-інфо
1/8
13 квітня у Львові мали відбутись громадські слухання щодо будівництва багатоповерхового будинку на вул. Б. Хмельницького, 249. Однак через те, що до зали масово зайшли люди, які не проживають у прилеглих будинках, громадські слухання були зірвані, інформує кореспондент Гал-інфо.

Нагадаємо, на початку лютого за адресою Б. Хмельницького, 249 робітники почали вести підготовчі будівельні  роботи поблизу занедбаної двоповерхової  будівлі.

За задумом забудовників - ТзОВ «Кристал» Медіа», двоповерхову будівлю мають знести, а на її місці збудувати дев’ятиповерховий будинок із підземним паркінгом.

Водночас із планами забудовників цілковито не погоджуються мешканці прилеглих будинків (Б. Хмельницького 245, 247, 251, 253 та Чигиринська, 11, 13). Люди переконані, що у невеличкому мікрорайоні ще одній висотці не місце, адже місць у садках та школах не вистачає, також великий брак паркомісць на подвір’ях. Побудова ще однієї багатоповерхівки, за словами мешканців, забере їхній особистий простір та прибудинкову територію.

Однак, найбільше б’ють на сполох мешканці будинку на вул. Хмельницького, 247. Вони переконані, що під час проведення будівельних робіт, велика ймовірність, що їхній будинок  може зазнати руйнувань. Також у цьому будинку проживають 37 людей, які мають вади слуху, а їхньої думки з приводу цього будівництва взагалі не запитували.

Додамо, що спершу співзамовником будівництва виступала Курія Львівської архиєпархії УГКЦ, однак згодом вона  спростувала свою причетність до скандального будівництва на вул. Б. Хмельницького, 249  і врешті-решт митрополит Ігор Возьняк, архієпископ Львівський Української греко-католицької церкви відкликав свій підпис.

Курія Львівської архиєпархії УГКЦ почала процес розірвання договору із ТзОВ «Кристал-медіа»

Отож, 13 квітня мали б відбутись громадські слухання, які були ініційовані  мешканцями прилеглих будинків. На цих слуханнях планувалось обговорити всі проблемні питання та дійти згоди щодо дальших дій. Однак в зазначений час до зали почали масово заходити жителі інших районів.

Відтак, мешканці були обурені, адже забудовники мали б вислухати їхню думку, а не пропозиції людей, які жодного стосунку до цієї справи не мають. Зчинився балаган та безлад.

На прохання мешканців до Ореста Файфурки (начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради), щоб невідомі люди не голосували, а лишень слухали, відповідь була така, що право брати участь у громадських слуханнях мають усі мешканці Львова, без винятку. Така позиція чиновника ще більше обурила мешканців.

Своєю чергою Оксана Якимів, директор ТзОВ «Кристал Медіа», у конфлікт не входила, а лише згодом  зазначила, що  мешканцям  перед тим, як що-небудь вимагати, слід ознайомитися із законами та нормативними актами.

Архітектор будівництва Дмитро Марченко запевнив, що він несе кримінальну відповідальність  і запевнив, що будинок за адресою Б. Хмельницького, 247, не зазнає руйнувань.

Тим часом мешканці сусідніх до будівництва будинків певні, що невідомі люди були спеціально запрошені, щоб  зірвати громадські слухання.

Водночас депутат ЛМР від партії "Самопоміч" Ігор Стояновський, який нібито представляв інтереси громади жодного разу не втрутився в конфлікт та як депутат навіть не намагався навести лад у залі. Згодом на сайті ЛМР була оприлюдена його офіційна заява щодо даної ситуації.

Врешті-решт громадські слухання, по суті, не відбулись, близько двох годин люди перекрикували одне одного. 

Як повідомив в коментарі для Гал-інфо Орест Файфурка, громадські слухання не є обов'язковими для будівництва.

"Це була можливість висловитись і мешканцям, і забудовнику. Однак цього не сталось. Щодо ймовірних ще одних громадських слухань, то вони юридично таки можуть відбутися", - зазначив Орест Файфурка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ