Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадськість Львівщини постановила визнати злочинною комуністичну ідеологію та знести пам’ятники, що її символізують

Сьогодні під час громадських слухань у Львівській обласній раді було прийнято звернення громадськості Львівщини до депутатів Львівської обласної ради „Про визнання злочинною діяльність комуністичного тоталітарного режиму (на основі Львівщини)”.
„На сесії Львівської обласної ради 12 грудня 2008 року було прийнято створити комісію, яка мала займатися організацією підготовки звернення до Верховної Ради України щодо проекту Закону України „Про заборону комуністичної ідеології”. Комісія в ході своєї роботи розширила рамки своєї діяльності: ми не тільки підготували звернення, а й конструктивне рішення про демонтаж пам’ятників, які символізують комуністичний режим. Зокрема на Львівщині є такі пам’ятки з написами „пам’ятник воїнам, які загинули від рук українських буржуазних націоналістів”, - розповіла голова комісії Лариса Федорів. Також комісія внесла пропозицію перепоховати останки учасників Другої світової війни на кладовища та демонтувати пам’ятники, що є символом комуністичного режиму та не містять людських захоронень. „Ми маємо тверді наміри здійснити заплановане на теренах Львівщини згідно з політичною волею громад кожного району”, - сказала Лариса Федорів. Це питання винесуть на обговорення на наступній сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 9 квітня.
До складу комісії, яка напрацювала проект Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, обласних рад щодо гуманітарної і правової оцінки комуністичного режиму в Україні як злочинного, увійшли депутати Львівської обласної ради від усіх фракцій, а також представники громадських організацій та науковці. „Це звернення є виявом прагнення до вшанування пам’яті мільйонів невинних жертв, які загинули внаслідок діяльності комуністичного режиму на українських землях”, - йдеться у Зверненні.
Також депутати Львівської обласної ради звертаються до Президента України та Голови Верховної Ради України з вимогою скликати позачергову сесію Верховної Ради України з метою „поширити поняття „протиправності” щодо публічного заперечення голодомору, дати політично-правову оцінку діяльності Комуністичної партії України як правонаступниці Компартії УРСР, заборонити в судовому порядку діяльність політичних партій та об’єднань громадян, що сповідують злочинну комуністичну ідеологію”.
„Злочини комуністичного режиму важко переоцінити - за майже дев’яносто років населення України не дало приросту. Українці стали жертвою, ціною якої була побудова комунізму в Радянському союзі. За роки радянського правління було знищено 30 млн. українців”, - прокоментував доктор філософських наук Анатолій Карась.
Своє зацікавлення та схвалення роботи комісії висловив і оргкомітет Організації міжнародного суду над комуністичним режимом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ