Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадськість Львова вимагає від міського голови Львова звіту про його роботу за два останні роки

Громадськість Львова вимагає від міського голови Львова Андрія Садового відзвітувати за його роботу за два останні роки. Як розповів сьогодні під час прес-конференції член ініціативної групи, представник Центру дослідження місцевого самоврядування Віталій Загайний, на адресу міського голови скеровано заяву ініціативної групи, до якої, окрім Центру дослідження місцевого самоврядування, входить також ЛОГО ВГО ГМ „Опора”, про винесення на розгляд ЛМР в порядку місцевої ініціативи питання про призначення дати звіту міського голови Львова Андрія Садового перед територіальною громадою міста за період діяльності у 2006-2007 роках.
 Як зазначив Загайний, така заява та ініціатива була підготовлена відповідно до статуту територіальної громади міста Львова.
„В останні місяці щораз частіше порушують питання, які напряму стосуються міського голови, зокрема йдеться про спекуляцію щодо питання підготовки Львова до Євро-2012, про стан доріг у місті Львові, про бюджет міста, а також в останні дні активно обговорюється питання низького рейтингу міського голови Львова щодо виконання своїх передвиборчих обіцянок”, - говорить Віталій Загайний.
„Ми хочемо, щоб міський голова зустрівся з громадськістю Львова і відкрито прозвітував перед нею”, - сказав Загайний.
Загайний нагадав, що відповідно до чинного законодавства один раз на рік міський голова зобов’язаний мати відкритий звіт перед громадою міста.
Члени ініціативної групи пропонують кілька форматів звіту Садового.
«Перший формат звіту – це може бути звіт перед депутатським корпусом ЛМР, - говорить представник ГМ Опора Олександр Неберикут. – Проте для нас прийнятнішим є формат звіту власне перед територіальною громадою Львова. Це може бути і у формі великої відкритої прес-конференції, чи в іншій формі».
Представники ініціативної групи підкреслили, що за два роки роботи на посаді міського голови Андрій Садовий не дав жодної відкритої прес-конференції. Окрім того, представники місцевої ініціативи здивовані, чому депкорпус міської ради самостійно не ініціює звіту мера.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ