Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадськість розпочала обговорення питання необхідності створення органів самоорганізації населення

Сьогодні, 18 вересня, у великому сесійному залі Львівської міської ради розпочалися громадські слухання з обговорення питання створення органів самоорганізації населення (ОСН). Як розповів автор проекту, радник міського голови з правових питань Родіон Вихованський, органи самоорганізації населення – це нижня ланка органів місцевого самоврядування, які націлені захищати громадян та розповідати міській владі про свої потреби.
ОСН – це добровільне об’єднання громадян за територіальною ознакою (можуть бути створені на базі багатоквартирного будинку, вулиці, кварталу або мікрорайону). Як представницькі органи системи місцевого самоврядування створюються громадянами для представлення своїх інтересів та захисту своїх прав. ОСН разом із депутатами місцевих рад визначають пріоритети у використанні коштів з депутатського фонду, що надаються з місцевих бюджетів, вимагаючи спрямування їх на допомогу виборцям. Представники таких органів мають можливість бути присутніми на апаратних засіданнях райадміністрацій та сесіях районних і міських рад, можуть колективно оскаржувати дії чи бездіяльність комунальних служб перед головою ради та депутатами. Також ОСН мають право подавати свої пропозиції до постійної комісії з питань бюджету і бути на її засіданнях.
Громадські слухання мають на меті провести обговорення потреби створення таких ОСН та подальшого затвердження положення про органи самоорганізації населення на сесії ЛМР.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ