Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадськість закликає опозицію підписати Маніфест громадянської солідарності

Громадські лідери закликали опозицію підтримати Маніфест громадянської солідарності, який буде підписано 22 січня під час акціїГромадянського Дня Соборності «Україна єдина». Відповідного листа спрямовано сьогодні, 19січня, до лідерів всіх політичних сил, які входять до КОД, а також до «Громадянської позиції» та «Удар», повідомила прес-секретар ВГО «Громадянський рух «Вперед!» Лілія Мельникова.

У відповідному листі лідерам партій пропонується ознайомитися з проектом Маніфестута внести до нього свої зауваження та пропозиції.

У Маніфесті наголошується на тому, що Україна в небезпеці, а влада веде війну проти власного народу. «Україну не зможуть об’єднати політичні гасла та обіцянки. Україну об’єднає лише спільна громадянська позиція людей найрізноманітніших професій, соціальних груп з усіх куточків країни. Солідарна громадянська позиція – це та основа, на якій ми зможемо побудувати заможну, демократичну європейську Україну», - констатують у документі.

Громадянські активісти відзначають, що напередодні парламентських виборів усі прогресивні демократичні сили та громадськість мають об’єднати свої зусилля. Крім того, на їх думку, на виборах у жовтні 2012 року безальтернативну перемогу має одержати український народ, аісторичне завдання цих виборів – не черговий перерозподіл портфелів між партіями, а реальне оновлення влади і повернення України на демократичний шлях розвитку.

«Ми вимагаємо від демократичних політичних сил негайно приступити до публічної розробкиспільного плану дій на довиборчий період, розпочати суспільне обговорення спільних цінностей, принципів та підходів демократичних сил. Ми наполягаємо на максимальному залученні громадянського суспільства у політичний процес. Принципова вимога – прозорість процесу формування списків кандидатів до Верховної Ради», - зазначається у Маніфесті.

На думку активістів, у результаті таких дій у новому скликанні Верховної Ради має з’явитися справді народна більшість, яка сформує народний уряд, проведе народні реформи в інтересах людей.

Нагадаємо, 22 січня до Києва з усієї України приїдуть активісти різних рухів для участі у акції Громадянський День Соборності «Україна єдина». Таким чином представники громадських організацій планують відзначити День Соборності. У ході заходу заплановано підписання Маніфест громадянської солідарності. Акцію заплановано на 10-00 на Пішохідному (парковому) мості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ