Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Громадськість застерегла міністра освіти від ліквідації курсів української мови та історії України у вишах

Представники громадських організацій та рухів звернулися до міністра освіти України Сергія Квіта із закликом залишити обов’язковими до вивчення у вишах курси з історії України, української мови та філософії.

Відкритого листа опубліковано на сторінці руху «Простір свободи» в фейсбуці.

В листі представники громадськості зазначили, що прикро вражені бажанням міністра вивести перелічені дисципліни з переліку обов’язкових й перевести до категорії таких, що обираються за бажанням.

«Не варто забувати, що однією з причин російської агресії на сході й підтримки частиною населення інтервентів є маніпулятивне використання ворожою пропагандою так званого «мовного питання». Отже, українська мова та історія України у вишах – це також питання національної безпеки. Місцеві колаборанти, якраз і були виховані на російській пропаганді й не отримали завчасного щеплення від «рускоміровських» мантр, не отримали належної дози знань з української мови, історії України, української культури, філософії. Не потрібно бути провидцями, щоб вже тепер спрогнозувати, у яких регіонах в університетах ці дисципліни стануть «другорядними» і «непотрібними», – зазначається у листі.

Представники громадськості закликали міністра освіти повернути українську мову, історію України та філософію до категорії обов’язкових предметів у вищій школі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ