Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова ініціює створення Фонду розвитку незалежних ЗМІ

„Інформаційний простір Львова перебуває під загрозою монополізації, - вважають в Громадському форумі Львова. - Як приклад – спроба нового міського голови Андрія Садового закрити газету «Ратуша», замінивши її інформаційним бюлетенем міської ради.” Повідомили в прес-службі Громадського форуму Львова.
Громадський Форум пропонує створити у Львові Фонд розвитку незалежних ЗМІ, основою якого повинні стати кошти, передбачені у міському бюджеті на розвиток громадянського суспільства. До цих коштів необхідно залучити внески меценатів, громадян, громадських організацій, які переймаються ідеєю незалежних мас-медіа. Не слід відкидати і можливість здобуття грантів, що їх пропонують міжнародні організації. Для управління і контролю за Фондом треба створити незалежну Спостережну раду, до складу якої увійшли б особи, що користуються незаперечним авторитетом серед львів’ян.  Фахові менеджери та юристи могли б долучитися до оптимізації структури редакції, налагодження системи сучасного маркетингу і менеджменту, добору професійних кадрів.
Ідею Громадського Форуму опрацьовано на засіданні журналістської секції, її підтримав головний редактор «Ратуші» Микола Савельєв, її одноголосно схвалила Координаційна Рада Форуму.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ