Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова стурбований низькою кваліфікацією підприємств, що здійснюють ремонтні роботи на площі Ринок

Секція збереження історико-архітектурної спадщини Громадського форуму Львова 26 липня провела засідання, під час якого повідомила результати огляду об’єктів у м. Львові. Зокрема, Громадський форум Львова висловив занепокоєння тим, як проводяться роботи на унікальній пам’ятці – кам’яниці Бачевських (площа Ринок, 31). Повідомили у Громадському форумі Львова.

Також «форумівці» стурбовані тим, що роботи на будинках площі Ринок проводяться без погодженої у встановленому порядку проектної документації; ремонтні роботи виконують ВАТ «Галич»,  «Галрембуд», ПП «СЦ-Сервіс Центр Стрий» (ПП Могильний), які мають низьку кваліфікацію, що підтверджується виконаними роботами на вже закінчених об’єктах. Некваліфіковані робітники зі львівських комунальних підприємств проводять ремонт дерев’яних дверей,  стін та склепінь брам, що приводить до їх пошкодження; використовуються будівельні матеріали та технології, які не можна застосовувати для реставрації пам’яток (цемент та акрилові фарби на білокам’яних порталах, зняття старої фарби з брам паяльними лампами тощо); не ведеться авторський нагляд та ін.
Громадський форум Львова постановив звернутися до міського голови Львова з вимогою зупинити роботи, що несуть загрозу втрати цінних пам’яток національного значення; та з вимогою звільнити начальника управління охорони історичного середовища; звернутися до прокуратури Львівської області з вимогою порушити кримінальну справу за фактом руйнування пам’яток.
У випадку продовження робіт звернутися в Міністерство культури, в Державну службу охорони культурної спадщини, Національну комісію в справах ЮНЕСКО в Україні, Міністерство будівництва, архітектури та комунального господарства, штаб-квартиру ЮНЕСКО з відповідним поданням.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ