Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова вимагає покарати винних у руйнуванні колишнього будинку гауптвахти на площі Підкови

Громадський форум Львова стверджує, що основними винуватцями руйнування пам’ятки архітектури, колишнього будинку гауптвахти (вартівні) на площі Підкови. Форуму з достовірних джерел стало відомо, що Андрій Левик, голова управління охорони історичного середовища ЛМР та головний архітектор міста Василь Каменщик, поставили свої підписи на проекті реконструкції фасаду пам’ятки в тому вигляді, яким ми його бачимо зараз. Про це повідомляє прес-служба Громадського форуму Львова.

Автор проекту перебудови - ППФ «Лекало» архітектор Ігор Кузик. Ці роботи не мають нічого спільного з терміном «реставрація», як і проект –  з реставраційним завданням, а ППФ "Лекало" навіть не має  ліцензії на право проектування на пам’ятках. Власник пам’ятки - ТзОВ "Фієста-Фантастика" тим не менше отримав дозвіл на початок ведення робіт.
 Нагадаємо що вартівня збудована в 1829 р. на площі св. Духа, яка нині носить назву площі Підкови, на замовлення Кароля Гартмана і є чи не єдиним зразком адміністративної споруди військового призначення стилю класицизм.
 Представники Громадського форуму Львова вимагають від міського голови звільнити з займаних посад Андрія Левика і Василя Каменщика та притягнути їх до відповідальності, вжити термінових заходів по поверненню пам’ятці первозданного вигляду.
                                              

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ