Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Львова запропонував створити Фонд збереження історико-культурної спадщини Львова під патронатом Президента

Голова Координаційної ради Громадського форуму Львова Олег Мацех звернувся до організаційного комітету з підготовки відзначення 750-річчя заснування міста Львова з пропозиціями удосконалення пам’яткоохоронної структури. Про це повідомили в Громадському форумі Львова.
 У зверненні, зокрема, зазначено: „Згідно з результатами робочого засідання організаційного комітету від 26.05.06 р. у місті Львові, надсилаю вам пропозиції, метою яких є вдосконалення пам’яткоохоронної структури та впровадження заходів для активізації проведення регенерації об’єктів історико-культурної спадщини.
Просимо врахувати подані нижче пропозиції при формуванні відповідних документів за результатами наради.
Пропозиції Громадського форуму м. Львова:
1. Опираючись на досвід міста Кракова, створити Фонд збереження історико-культурної спадщини  м.   Львова під патронатом Президента України.
2. Створити Громадський комітет збереження історико-культурної спадщини м. Львова з функціями розпорядника коштами Фонду.
3. Виконуючи п. 6 Постанови Верховної Ради України від 12 вересня 2002 року № 140 - ІV, відновити діяльність Львівського державного історико-архітектурного заповідника.”
Нагадаємо, цьогоріч Львів відзначає 750-річчя свого заснування. У п’ятницю, 26 травня, у Львові відбулося засідання організаційного  комітету з підготовки відзначення 750-річчя заснування міста за участю в.о. віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка та першого заступника голови Секретаріату Президента Івана Васюника.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ