Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський форум Жовкви розпочав наступ на місцеву владу

2 грудня 2009 року у м. Жовкві відбудеться відкриття Центру громадського консультування, ініційованого міською громадською організацією "Громадський форум Жовкви", який надаватиме безоплатну допомогу у сфері взаємовідносин з посадовими особами та органами державної влади, житлово-комунальних проблем, порушень прав споживачів, встановлення пільг, відносин власності тощо. Про це повідомила ГО «Громадський форум Жовкви».

12 грудня 2009 року за ініціативи Громадського форуму Жовкви у міському кінотеатрі відбудеться показ та громадське обговорення документального фільму про права людини в межах мандрівного фестивалю «Дні документального кіно про права людини», який від 5 жовтня проходять містами України.

Також Громадський форум Жовкви планує провести комплексну громадську експертизу інформаційної діяльності міської ради, стану виконання вимог інформаційного законодавства України органами місцевої влади. Мета громадської експертизи: моніторинг стану виконання Жовківською міською радою вимог інформаційного законодавства України, аналіз стану ухвалення, прийняття та виконання рішень сесії, виконкому та розпоряджень голови Жовківської міської ради, починаючи від громадського обговорення їх проектів до оприлюднення та громадського контролю за виконанням, забезпечення широкого і своєчасного доступу мешканців Жовкви до рішень міської ради (як проектів, так і вже прийнятих) шляхом розміщення їх у місцевих ЗМІ та глобальній інформаційній мережі Інтернет, а також громадський аналіз діяльності ради з цих питань.

Довідка.

Жовківська міська громадська організація «Громадський форум Жовкви» створена 1 вересня 2009 року і є місцевим, недержавним, неприбутковим, добровільним, самоврядним об’єднанням, діяльність якого спрямована на захист прав та свобод людини і громадянина. Засновниками організації є мешканці міста Жовкви, фахівці з досвідом роботи у сфері надання комунальних послуг і захисту прав споживачів. Голова організації – Андрій Марков.

Метою створення та діяльності Громадського форуму Жовкви є захист прав та свобод людини і громадянина, розвиток демократичного та правового суспільства, розвиток місцевого самоврядування, підтримання організацій об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Партнерами Громадського форуму Жовкви з правозахисної діяльності є Регіональний громадський фонд "Право і Демократія", Львівська міська громадська організація "Центр "Громадська ініціатива", Станіславська правозахисна група, Центр правових та політичних досліджень "СІМ". Наші партнери активно співпрацюють з союзом "Бюро громадянських консультацій Польщі", що дозволяє ретельніше ознайомитись зі стандартами надання безоплатної правової допомоги за кордоном.

Завдання Громадського форуму Жовкви – зробити максимум для усунення такої проблеми в місті, як недовіра між різними соціальними групами шляхом правової освіти мешканців, зокрема, через діяльність Центру громадського консультування та подальшого розвитку і підтримки веб-ресурсів відповідного спрямування.

Портал захисту Комуна (komuna.lviv.ua), який в 2007 році створив учасник форуму Микола Шиян, працює на підвищення правової культури та освіти громадян, надає безоплатні консультації у сфері трудового законодавства, відносин власності, захисту прав споживачів, судового захисту тощо. Сьогодні щомісячно його читає понад 10 тисяч українців.

Зважаючи на те, що в місті немає веб-ресурсів органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, Громадський форум Жовкви буде висвітлювати діяльність влади на власному сайті в мережі Інтернет за адресою: DUMKA.LVIV.UA.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ