Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Громади Львівщини залучили з Європи близько 100 млн грн

Сьогодні, 6 листопада, під час засідання робочої групи з розробки Порядку співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги з обласного бюджету підготовлено проект відповідного документа, повідомила прес-служба Львівської облради.

За словами заступника голови Львівської обласної ради, голови вказаної вище робочої групи Валерія П’ятака, на Львівщині реалізуються непогані проекти для розвитку. На реалізацію таких проектів кошти частково дає держава, однак фінансові ресурси з центру – мінімальні.

«За останні роки місцеві громади Львівщини залучили з Європи орієнтовно 100 млн грн у якості міжнародної технічної допомоги – на реалізацію проектів свого розвитку. Більшість з них – це інвестиційні проекти, а саме – запровадження енергоефективних проектів у медичних установах, будівництво доріг, проекти екологічного спрямування та інші», – зауважив Валерій П’ятак.

Заступник голови Львівської облради також відзначив, що обсяг фінансування деяких проектів є досить великим. До прикладу, якщо певна територія отримає міжнародну фінансову допомогу в розмірі 100 млн грн, то, як мінімум, їй потрібно долучити бодай 1 млн грн, оскільки умовою співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги є надання не менше 10% від тієї суми коштів, яку дає Європа.

До прикладу, якщо якийсь великий проект реалізує певний район області, то, звісно, з місцевого бюджету йому буде нелегко надати 10% від тієї суми коштів, яку район отримав у якості міжнародної технічної допомоги. «Відтак, зі свого боку Львівська обласна рада готова допомогти і долучатися до співфінансування таких проектів. Адже наше головне завдання – максимально допомогти і простимулювати тих, хто є ініціативним. Таким чином ми допомагаємо залучати європейські гроші в область», – наголосив Валерій П’ятак.

З метою впорядкування процедури надання коштів з обласного бюджету на співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги, на реалізацію яких уже отримано відповідні кошти з Європейського Союзу, у Львівській обласній раді відбулася низка нарад робочої групи, до складу якої ввійшли представники обласної ради та обласної державної адміністрації. Наступним етапом після обговорення проекту Порядку фінансування проектів міжнародної технічної допомоги з обласного бюджету стане винесення цього питання на розгляд сесії Львівської обласної ради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ