Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадянський Рух Луценка має виявити нові політичні обличчя – Олесь Доній

«Українській політиці потрібні нові обличчя і я сподіваюсь, що Громадянський рух народної самооборони їх виявить», -- повідомив «Гал-info» президент Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
 За його словами, у суспільстві створюються негативні настрої щодо усіх політичних партій і суспільство очікує якихось конкретних дій. «Проти Луценка іде політична боротьба, адже він може стати політиком з достатньо високим рейтингом. Оточення Віктора Ющенка пропонує Юрію Луценку очолити НСНУ, проте це веде до звуження електорального поля для політика Юрія Луценка в межах однієї політичної партії. А зараз стоїть необхідність створення широкого громадянського руху, в який можуть входити політики різних партій національно-демократичного спрямування, громадські організації, відомі журналісти, митці, мистецькі діячі. Тому Юрій Луценко і ініціює створення Громадянського руху народної самооборони», -- зазначає Олесь Доній.
 Ініційований Громадянський рух, за його словами, буде широкого спрямування, «яке значно ширше за певну політичну партію».
 Щодо можливого повторення Майдану навесні 2007 року, то політолог зазначає: «Я не думаю, що можна говорити про повторення Майдану, адже такі громадянські вияви спротиву політичній системі відбуваються раз на покоління. В Україні подібні спротиви відомі як акція «Україна без Кучми» і Майдан при виборах Президента України Віктора Ющенка. Акції навесні 2007 року цілком можливі, проте вони будуть іншого характеру і політичного спрямування. Це буде зрозумілим пізніше, адже цілком можливо, що Громадянський рух народної самооборони виявить нові політичні обличчя. Також я не бачу технологічної можливості для проведення дострокових парламентських виборів».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ