Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадяни протестують, коли влада приймає хоч і потрібні, але непопулярні рішення, – Петро Олійник

Мешканці протестують, коли влада приймає хоч і потрібні, але непопулярні рішення. Про це сказав, відповідаючи на запитання Спеціального доповідача Ради ООН з прав людини з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану, голова ЛОДА Петро Олійник.
 Питання стосувалось того, чи протестують мешканці Львівщини з приводу порушення їхніх прав, пов’язаних з екологічною безпекою. «Так, мешканці області протестують, коли влада намагається прийняти хоч і потрібні, але непопулярні рішення. Наприклад, з тим ще будівництвом заводу по утилізації кислих гудронів в Добротворі, завезених з Угорщини в 2002 році. Мешканці не хочуть, щоб такий завод був побудований, бо бояться, що туди будуть звозити і складувати токсини зі всієї Західної України. Ще приклад – мешканці села Грибовичі вимагають закрити полігон твердих побутових відходів, що розташований біля села, бо строк його експлуатації вже закінчився, і вимагають ліквідувати гудронні озера на території полігону.
Водночас, як каже Олійник, є і об’єктивні протести мешканців. «Закрили шахту («Бендюзька». – Авт.), після чого просіли ґрунти, відбулося забруднення води. Мешканці вимагають від влади ліквідувати аварійну ситуацію та провести газ», – говорить Олійник.
Нагадаємо, що на Львівщині на запрошення уряду України з офіційним візитом перебуває Спеціальний доповідач Ради ООН з прав людини, з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів та відходів Окечукву Ібеану. У програмі візиту пана Ібеану зустріч з керівництвом області, огляд стану зберігання нейтралізованих гудронних залишків, розміщених на паливному складі Добротвірської ТЕС, відвідання Роздільського ДГХП “Сірка”, відвідання історичних пам’яток м. Львова. Після Львівської області Спеціальний доповідач Ради ООН відвідає також Закарпатську область.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ