Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Громадянин, який надав неправдиві покази на користь слідчого МВС, постане перед судом

Громадянин, який надав неправдиві покази на користь слідчого МВС, постане перед судом, - прес-служба ДБР.

За результатом розслідування слідчих Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина, який надавав слідчому судді завідомо неправдиві покази з метою звільнення з-під варти колишнього слідчого Дніпровського районного управління міліції ГУ МВС України в місті Києві (ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що на підставі завідомо неправдивих показань громадянина слідчий суддя звільнив з-під варти колишнього слідчого міліції, застосувавши до правоохоронця більш м’який запобіжний захід.

Вказаний слідчий 18 лютого 2014 року незаконно затримав, повідомив про підозру та скерував до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох учасників Євромайдану.

Через покази обвинуваченого громадянина, після звільнення з-під варти судом, слідчий міліції намагався втекти на тимчасово окуповану територію України. Однак, завдяки професійній роботі правоохоронців, працівників Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України, колишній слідчий міліції постав перед судом.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ