Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гроші на енергозберігаючі технології можуть піти не на дешеві кредити, а у комунальну сферу

До кінця 2007 року залишається не так вже й багато часу, тому цілком ймовірним є те, що державні кошти (1,8 млн грн) на програму  надзвичайних заходів із енергозаощадження не зможуть бути освоєними в контексті створення дешевих кредитів для населення на придбання енергозберігаючої новітньої техніки. Більш простим механізмом освоєння цих коштів може бути передача у комунальну сферу на встановлення індивідуальних теплових пунктів. Про це «Гал-іnfo» розповів голова тимчасової комісії  з питань енергозаощадження Львівської обласної ради Олекса Гудима.

Варто відзначити, що Львівська обласна рада відхилила проект першочергових заходів з енергозаощадження, пропонований на сесії ЛОР минулого тижня головою тимчасової комісії Олексою Гудимою. Олекса Гудима пропонував затвердити положення, згідно з яким 1,8 млн грн з обласного бюджету до кінця року піде на 50% погашення відсотків за кредити на придбання фізичними та юридичними особами теплозаощадної опалювальної техніки. Таким чином як жителі, так і об’єднання співвласників у багатоповерхівках мали б можливість взяти дешевий кредит і оснастити своє помешкання економними опалювальними системами.
Львівська облдержадміністрація спільно з депутатським корпусом облради планує в найкоротші терміни таки дійти згоди у питанні методу погашення кредитів громадянам та юридичним особам, котрі мають бажання  з допомогою державних коштів взяти дешевий кредит на придбання новітніх економних засобів для опалення. Як відзначав у коментарі «Гал-info» заступник голови ЛОДА Тарас Федак, програма «дешевих кредитів» працюватиме вже цього місяця.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ