Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Гроші на наступні виплати ветеранам по 100 тисяч у бюджеті Львова вже закладені, - Тарас Кльофа

Про результати та перспективи міської програми виплати 100 тисяч ветеранам АТО/ООС розповідає один з її ініціаторів, депутат Львівської міської ради, потенційний кандидат на міського голову Львову від партії «Слуга Народу" Тарас Кльофа.
Тарас Кльофа.

За його словами, до бюджету Львова вже закладені кошти на виплату компенсацій ветеранам на майбутні роки. «Ця програма реалізовується вже кілька років поспіль і вже має продовження, для цього є гроші з міського бюджету», – розповів Тарас Кльофа.

За даними управління соцзахисту ЛМР, програма діятиме щонайменше до 2022 року і на її фінансування вже передбачено понад 600 мільйонів гривень з міського бюджету. При цьому ,за словами Тараса Кльофи, ветеранам не треба оббивати пороги, випрошуючи належну компенсацію. «Процедура відбувається таким чином: залежно від року перебування в АТО формуються списки і є комісія, яка ці списки затверджує, вони ідуть на виконком, затверджуються й люди отримають ці кошти», – пояснює депутат. Він додає, що ветеран має лише надати у міський Центр надання допомоги ветеранам АТО необхідний пакет документів.

Програма працює в місті з 2016 року, за цей час понад 3 300 ветеранів війни на Донбасі отримали з міського бюджету Львова по 100 тисяч гривень на загальну суму понад 332 млн грн.

«Львів – чи не єдине місто в Україні, де така програма працює. Ми з колегами планували й під час парламентської кампанії була така ідея, цю програму масштабувати в межах держави», – додає Тарас Кльофа, який, до речі, сам є ветераном АТО/ООС та провів на фронті понад 400 днів у 2014 та 2016 роках, зокрема, у складі 24-ї «королівської» бригади. Там він був військовим медиком, займався евакуацією і транспортуванням поранених українських захисників з поля бою. Нещодавно він заявив про кандидування на посаду голови Львівської ОТГ на майбутніх виборах від президентської партії. Серед пріоритетів Тарас Кльофа називає, зокрема, збільшення соціальної підтримки львівських ветеранів АТО/ООС. «Люди, які взяли на себе відповідальність узяти в руки зброю й піти ризикувати життям, повинні бути повністю соціально захищені державою, містом, областю, будь-якою інституцією для того, аби вони почували себе абсолютно гідно», – резюмує пан Кльофа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ