Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гроші за вбивство Щербаня виплачувалися з рахунків Тимошенко - ГПУ

Гроші за вбивство народного депутата Євгена Щербаня виплачувалися з рахунків Павла Лазаренка і Юлії Тимошенко. Про це повідомив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін у ефірі телеканалу "Інтер".

Він розповів, що в ході допиту, який проводила на той час прокурор Марта Берш, що підтримує обвинувачення у справі Лазаренка, один зі свідків сказав про те, що йому відомо, що вбивство народного депутата Щербаня було здійснено "за замовленням прем'єр -міністра Лазаренка, і гроші за вбивство депутата виплачувалися з рахунків Лазаренка і Тимошенко". Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Американське правосуддя і американська прокуратура підтвердили документально те, що Лазаренко діяв не один у тих злочинах, в яких він звинувачувався, а діяв з українськими спільниками. І одним з таких спільників американці називають Юлію Тимошенко. Що стосується вбивства депутата, то я нагадаю події тих часів. Тимошенко разом з Лазаренком як два бізнес партнера займалися монопольним розподілом газу в Україні. Юлія Володимирівна була найбільшим газовими монополістом, і підтримував її прем'єр-міністр Лазаренко. Методи, якими вони діяли, викликали дуже серйозні протидії. І одним з людей, які протидіяли цій групі, був народний депутат України Щербань", - розповів Кузьмін.

Перший заступник генпрокурора підкреслив, що кілери були знайдені через кілька років, і в їхніх показаннях є інформація про те, що вони виконували замовлення прем'єр-міністра Лазаренка.

"Гроші, майже 3 мільйони гривень, на рахунку кілерів надійшли від фірм, що належать Лазаренка і Тимошенко... Ці фірми контролювалися цими двома людьми", - сказав він.

Він зазначив, що фірма Somali Enterprises перерахувала гроші за вбивство Щербаня.

"Ця ж фірма перераховувала гроші Тимошенко, якщо пам'ятаєте цю історію, на придбання шуб, коштовностей, автомобілів, оплату готелів, ресторанів та іншого", - сказав він.

"Це все доведено документально. І в цьому немає ніяких сумнівів", - запевнив Кузьмін.

Відповідаючи на питання про те, доведено чи тільки факт переказу грошей або, можливо, не було відомо, з якою метою вони переводилися, Кузьмін сказав, що "це все підлягає ретельній перевірці і ми хочемо допомоги від американських прокурорів у цьому питанні". Він також додав, що ГПУ протягом року намагається допитати Лазаренка, у тому числі, і з цього питання.

Нагадаємо, 4 листопада 1996 року в Донецьку невідомими біля трапа літака був застрелений народний депутат, член виконкому Ліберальної партії Євген Щербань.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ