Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гройсман обіцяє постачання ліків для онкохворих дітей протягом 3-4 днів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє протягом 3-4 днів постачання ліків для онкохворих дітей у лікарні. Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам вдалося спільно з Міністерством охорони здоров'я та Комітетом з охорони здоров'я розблокувати процес, яким ми займалися три місяці. Це процес постачання онкохворим дітям необхідних медичних препаратів. Ми можемо сказати, що вже через 3-4 дні ці препарати з'являться в медичних закладах", - заявив Гройсман.

Він також підкреслив, що забезпечить закупівлю препаратів для онкохворих дітей та дорослих, і нагадав про успіхи в забезпеченні вакцинами БЦЖ. Крім того, Гройсман зазначив, що в проекті бюджету на 2017 рік буде сформований більший ресурс для закупівлі ліків для онкохворих.

"Зараз ми ці бар'єри знімаємо і зробимо все, щоб в наступному році, і це буде враховано в проекті бюджету на закупівлю ліків був сформований більший ресурс", - додав він.

У свою чергу в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що ліки, які були розмитнені, становлять 36% від загальної потреби для онкохворих дітей.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ