Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман: Остаточний текст коаліційної угоди з`явиться до першого засідання новообраної Ради

Володимир Гройсман на своїй сторінці Facebook розповів про перші консультації щодо спільної роботи майбутньої коаліції та формування нового Уряду.

Сьогодні розпочалися перші консультації «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» і «Самопомочі» щодо спільної роботи майбутньої коаліції, в тому числі, формування Коаліційної угоди. Думаю, що остаточний текст документу з`явиться до першого засідання новообраної Верховної Ради.
Коаліційна угода – це дуже чіткий план дій: що ми будемо робити в листопаді, грудні, січні і надалі. На її основі буде сформована програма дій Уряду на найближчий рік.

Принциповим для нас є забезпечення швидких змін в країні, а також те, хто запроваджуватиме ці зміни. Ми плануємо, що до кінця цього року буде прийнятий серйозний пакет законів з децентралізації, антикорупційний пакет, низка законів, які дозволять, в тому числі, зняти депутатську недоторканість. 
Тому в основі Коаліційної угоди лежать принципи представленої Президентом програми «Стратегія реформ-2020», мета якої – вступ України до Європейського Союзу, і ціль полягає в тому, щоб рівень життя українців відповідав критеріям вступу до ЄС.

Щодо формування нового Уряду. Ми не підтримуємо квотного принципу – адже попередній Уряд, сформований за таким принципом, показав свою неефективність. Тому ми, як найбільша фракція нового парламенту, що налічує 150 депутатів, пропонуємо на посаду прем’єр-міністра Арсенія Петровича Яценюка, який сформує свою команду. Головний критерій роботи нового Уряду – здатність працювати і зобов’язання, в тому числі, публічні, на виконання завдань того чи іншого профільного міністра. Ми не можемо витратити ще півроку або рік на те, щоб ті, хто обіймає посади, не відповідали за результат.

Volodymyr Groysman

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ