Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гройсман просить Раду звільнити міністра фінансів Олександра Данилюка

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади Міністра фінансів Олександра Данилюка. Тепер його звільнення має підтримати парламент. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну у середу, 6 червня.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, причиною звільнення стала невідповідна поведінка Данилюка, зокрема написання ним листа послам країн G7 щодо конфлікту всередині уряду.

«На жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди. Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання», — заявив Гройсман.

Звільнення Данилюка з посади міністра відбулось після загострення відносин між ним та премєром, викликане відмовою назначати нового заступника міністра. Після цього, Данилюк покинув засідання Кабміну, а сам уряд без нього ухвалив низку рішень стосовно міністерства фінансів.

Зокрема, на закритому засіданні уряд перепідпорядкував Державну фіскальну службу напряму собі та виключив Міністерство фінансів з переліку відомств, з якими має узгоджувати свої рішення.

Данилюк назвав ці постанови уряду незаконними та заявив, що буде їх оскаржувати після публікування.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ