Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман: Уряд готовий допомогти регіонам, які постраждали від негоди

Кабінет Міністрів України готовий допомогти регіонам, які найбільше постраждали внаслідок негоди - передусім через рясні дощі з вітром і градом, і закликає місцеву владу так само долучатися до подолання наслідків лиха.
Володимир Гройсман під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Темою засідання став хід ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що виникли на території України внаслідок ускладнення погодних умов. Нагадаємо, за даними гідрометеорологічних служб ДСНС в травні-червні на території України випало до двох місячних норм опадів. У західних, північних областях, Вінницькій, Полтавській та Луганській областях місцями випало до 2,8 місячних норми опадів. В окремих районах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

За даними ДСНС, внаслідок негоди загалом по Україні пошкоджено близько 40 об’єктів соціальної сфери, кількість підтоплених житлових будинків перевищує 2,6 тис, розмито 25 км берегів та 360 км покриття автомобільних доріг, пошкоджено 97 автомобільних та пішохідних мостів. Загинули дві особи.

"Хочу подякувати місцевій владі та ДСНС – за організацію ліквідації негоди. Кожен має зрозуміти: Уряд готовий допомогти – в межах наших можливостей. Але вже маємо випадки, коли замість реальних пропозицій, нам надають в 3-4 рази більше проектів, які не мають жодного відношення до наслідків негоди. Просив би ретельно підходити до цих питань на місцевому рівні. Хочу також наголосити – в місцевих бюджетах, які зросли в 4 рази, мають бути резервні фонди"», - зазначив Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ