Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Група «Першого грудня»: «закони 16 січня» можуть стати детонатором

Учасники ініціативної групи «Першого грудня» глибоко вражені як змістом, так і нелегітимним способом прийняття 16 січня ряду законопроектів: «Верховна Рада зневажила свій народ. Дані акти не мають жодної користі для держави, а введення їх у дію може стати детонатором щонайтяжчої політичної кризи».

Ініціативна група «Першого грудня» оприлюднила заяву щодо «законів 16 січня», текст якої подаємо повністю:

Ініціативна група «Першого грудня» глибоко вражена як змістом, так і нелегітимним способом прийняття 16 січня 2014 року Верховною Радою України ряду законопроектів. Верховна Рада зневажила свій народ, поправши Конституцію, мораль, поняття честі — тим самим загнавши себе у глухий кут.

Дані акти не мають жодної користі для держави, а введення їх в дію може стати детонатором щонайтяжчої політичної кризи. Закликаємо зупинити подальше протистояння шляхом накладання вето на відповідні акти.

Введення ж їх у дію означатиме перебрання Президентом на себе відповідальності за подальший трагічний розвиток суспільно-політичної ситуації.

Ми категорично застерігаємо владу від застосування насильства і попереджаємо про недопущення будь-яких терористичних сценаріїв.

Маючи всі необхідні засоби, влада несе цілковиту відповідальність за життя людей. Палиця чи зброя, піднесені над власним народом, повернуться неухильною відплатою кожному злочинцеві й зраднику.

Людина створена для добра. Сила добра завжди перемагає зло сили. 

Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ