Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Група професійних альпіністів грабувала львівські підприємства

Львівські правоохоронці затримали злочинне угрупування, яке спеціалізувалося на крадіжках з приміщень підприємств. Професійно займаючись альпінізмом, зловмисники проникали у приміщення з дахів будинків та викрадали грошові кошти, ювелірні вироби та побутову техніку. Наразі правоохоронці доводять причетність зловмисників до скоєння, щонайменше, восьми таких крадіжок, повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області, за матеріалами УБОЗ ГУМВСУ у Львівській області.

19 листопада працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області затримали трьох учасників злочинного угрупування, які систематично обкрадали квартири та офісні приміщення.

 Зловмисники «працювали» у Львові та області. Здійснюючи свої злочинні наміри, підозрювані використовували маски, рукавички, спецодяг, альпінійське спорядження, ломи, гідравлічні ножиці та відмички.

«Ми встановили, що учасниками злочинного угрупування є двоє 31-річних та 24-річний мешканці міста Львова, які професійно займалися альпінізмом. Відповідно, вони володіли усіма необхідними навиками та спорядженням, які дозволяли їм проникати у приміщення з дахів будинків», - розповів начальник УЬОЗ ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Денис Гусашвілі.

Перед тим, як «обчистити» приміщення підприємства або квартири, зловмисники вели за ним спостереження, щоб дізнатися де саме зберігаються сейфи з грошовими коштами, як працює система охорони та вивчали усі можливі шляхи відступу. Після того, вночі, вони знову приїжджали туди і діяли за напрацьованою схемою, один з них стояв на «шухері», а двоє проникали у приміщення і обкрадали його.

 Отримавши ухвалу Галицького районного суду Львова, працівники УБОЗу провели обшуки у помешканнях підозрюваних. У результаті, було виявлено та вилучено речові докази, які доводять причетність зловмисників до скоєння крадіжок, а саме: грошові кошти, ювелірні вироби, побутова техніка, знаряддя взлому, радіостанції, маски, рукавички, лічильник банкнот. Крім того, вилучено і їхні автомобілі.

«Наразі ми вже довели, що учасники цього угрупування причетні до скоєння двох крадіжок. Загальна сума викраденого майна становить близько 300 тисяч гривень», - зазначив Денис Гусашвілі.

 Крім того, правоохоронці проводять необхідні заходи з метою доведення причетності зловмисників до скоєння, щонайменше, ще восьми подібних крадіжок.

Варто зазначити, що 31-річні чоловіки вже раніше судимі за подібні злочини. Не зважаючи на умовний термін, вони продовжили скоювати крадіжки.

Усім трьом учасникам злочинного угрупування оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Підозрюваним обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ