Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Група „Приват” сконцентрувала 55-60% акцій обленерго - Володимир Плечун

Група "Приват" у 2005 році сконцентрувала 55-60%  акцій обленерго, що раніше вважалися підконтрольними Григорію Суркісу, серед них ВАТ "Прикарпаття-", "Полтава-", "Суми-", "Чернігів-" і "Львівобленерго". Про це „Гал-info” повідомив заступник генерального директора ТОВ "Укренергоконсалтинг", що здійснює юридичний супровід цих компаній, Володимир Плечун. «Ми беремо дані з офіційних повідомлень преси, згідно з цим групі „Приват”, яка підпорядкована Коломойському, належить 55-60% акцій обленерго, але документальних  підтверджень цього немає”, – сказав він.
Передача групі "Приват" активів обленерго, що належать структурам, афільованим з депутатом Григорієм Суркісом, відбулася в серпні-вересні 2004 року, уточнив Плечун.

Структури, афільовані з бізнесменом Костянтином Григоришиним (група компаній "Енергетичний стандарт"), за його словами, у даний час володіють у зазначених обленерго пакетами акцій у розмірі від 15 до 19%. „Григоришин поділився половиною своїх акцій з Коломойським”, – сказав Володимир Плечун
Статутний фонд ВАТ "Львівобленерго" становить 48 493 080 гривень і поділений на 193 972 320 простих іменних акцій номінальною вартістю 25 копійок.
Нагадаємо 21 березня 2005 року збори акціонерів "Львівобленерго" не відбулися через відсутність кворуму. Їхнього проведення, за інформацією правління, заблокували акціонери, наближені до російського бізнесмена Костянтина Григоришина, - компанії Bіkonіtіa Enterprіses Ltd. і Lavra Іnvestment Ltd. (у сукупності володіють 38,69% акцій "Львівобленерго"). Востаннє збори акціонерів "Львівобленерго" відбулися в 2001 році. ВАТ "Львовобленерго" є основним постачальником електроенергії у Львові й області. За державою закріплений пакет акцій, що у відсотках від статутного фонду становить 25% + 1 акція.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ