Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія, Молдова та Україна спільно вирішуватимуть територіальні проблеми

Представники Молдови, України та Грузії на консультаціях у Кишиневі домовилися спільно вирішувати проблеми, пов'язані з відновленням територіальної цілісності трьох країн.

Про це у вівторок, 13 листопада, повідомила віце-прем'єрка Молдови з реінтеграції Крістіна Лєснік, виступаючи на брифінгу за підсумками зустрічі з міністром з питань примирення і громадянської рівноправності Грузії Кетеваном Цікелашвілі і міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишем, передає Deutsche Welle.

"Ми поділилися досвідом у вирішенні таких проблем, з якими стикаються наші країни. Також обговорили і виклики, що постають перед нашими країнами і на які ми маємо відповідати. Ми чудово усвідомлюємо, що ці виклики - вже не внутрішня, національна проблема, - це регіональні і навіть міжнародні проблеми, які необхідно вирішувати", - сказала Лєснік. За її словами, три країни домовилися продовжити обговорення за трьома напрямами: права людини; проблеми безпеки і оборони; обмін думками та експертизи.

"Цю проблематику мають обговорювати в майбутньому на цій платформі. Ми домовилися встановити механізми для інституціоналізації цієї тристоронньої платформи, щоб обмінятися досвідом і розробити нові підходи для вирішення проблем, з якими стикаються наші країни", - зазначила представниця Молдови. 

Нагадаємо, що в червні Молдова, Україна і Грузія створили Міжпарламентську асамблею трьох країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ