Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія та ЄС парафували угоду про асоціацію

Угода щодо асоціації Грузії з Євросоюзом парафована у МЗС Литви у Вільнюсі.

Про це представник прес-служби грузинського МЗС повідомила кореспонденту "Новости-Грузия".

Технічне парафування угоди про асоціацію Грузії з Євросоюзом пройшло у рамках саміту "Східного партнерства", який проводиться у Вільнюсі 28-29 листопада.

Ту частину документа, яка стосується асоціації з ЄС, підписав перший заступник міністра закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, а ту, яка стосується вільної торгівлі, – заступник міністра економіки та сталого розвитку Грузії Михайло Джанелідзе.

З боку Євросоюзу документ підписали керівник департаменту зовнішньополітичної служби ЄС із питань країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Гуннар Віганд і глава підрозділу генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії Філіп Куїссон (Philippe Cuisson).

На те, щоб завірити понад 1000 сторінок документа, знадобилося кілька годин.

Офіційна церемонія парафування відбудеться 29 листопада, документ символічно підпише голова МЗС Грузії Майя Панджікідзе.

Грузинська сторона очікує, що угода остаточно буде підписано у вересні 2014 року.

"Кожен день до і після підписання угоди має бути спрямований на здійснення Грузією повного політичного асоціювання і поетапної економічної інтеграції в європейську сім'ю" , - заявив журналістам заступник голови МЗС Грузії Залкаліані.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ