Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія запропонувала Росії допомогу в розслідуванні терактів у метро

Держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі заявив, що Тбілісі готовий до співпраці з Росією в розслідуванні терактів у московському метро. Таким чином Якобашвілі прокоментував заяву секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева про те, що під час розслідування терактів у московському метро може спливти "грузинський слід".

За словами міністра, "згідно з останніми тенденціям в РФ - у всьому поганому винні грузини". Раніше у всьому в Росії звинувачували євреїв, зазначив Якобашвілі, тепер, на його думку, акценти змістилися: "Заяву Патрушева було направлено на внутрішнє користування, і воно є відгуком антигрузинської істерії в Росії".

Держміністр також додав, що мусувати тему "грузинського сліду" у терактах в московському метро буде важко, і подібні звинувачення "висмоктані з пальця".

Він заявив, що якщо щось дійсно вказує на Грузію, то Тбілісі готовий до співпраці по будь-якому розслідуванню, "оскільки Північний Кавказ - це не тільки проблема Росії".

За словами Якобашвілі, грузинська влада не бажають появи на території Грузії нових біженців з північнокавказьких республік.

Він також підкреслив, що керівництво Грузії засуджувало і засуджує тероризм в усіх його проявах, "навіть якщо теракт відбувається в стані нашого супротивника".

Нагадаємо, 29 березня в результаті двох терактів в московському метро загинуло 39 людей, поранення отримали більше як 70 осіб. За даними ФСБ, вибухи здійснили дві терористки-смертниці. При цьому керівництво Служби безпеки заявило, що до терактів у московському метро причетне угрупування з Північного Кавказу. Після атаки на метро Володимир Путін назвав пошук організаторів терактів в московському метро справою честі для силових структур, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ